Od Ante do Ante (3)

Od datum 29/11/2022 0 1274 Views

Kako se u samo dva mjeseca razvio Ante Ž: od tvrdnje da Hanfa nema ovlasti nadzirati korporativno upravljanje izdavatelja do konferencije na kojoj Hanfa dijeli nagrade za korporativno upravljanje. Kako je slučaj INA razotkrio svu bijedu politike i nerad u Hanfi?

https://www.hanfa.hr/vijesti/konferencija-hanfe-korporativno-upravljanje-u-hrvatskoj-odr%C5%BEivost-i-povjerenje-u-izazovnim-vremenima/

 

Konferencija Hanfe: Korporativno upravljanje u Hrvatskoj – održivost i povjerenje u izazovnim vremenima

Objavljeno: 28. studenog 2022.

U petak 2. prosinca 2022. održat će se konferencija Hanfe i Jutarnjeg lista pod nazivom „Korporativno upravljanje u Hrvatskoj – održivost i povjerenje u izazovnim vremenima“. Cilj je ovoga gospodarskog skupa raspraviti o izuzetnoj važnosti kvalitete korporativnog upravljanja kako za pojedinačni poslovni uspjeh tako i za opći gospodarski rast. Poseban naglasak bit će stavljen na održivost i povjerenje u izazovnim vremenima.

Uvodne govore održat će Ivan Paladina, izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i dr. sc. Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe.

Na konferenciji će biti svečano dodijeljena priznanja Hanfe za najbolju usklađenost s Kodeksom korporativnog upravljanja prema Godišnjem izvještaju o korporativnom upravljanju za 2021. za društva čije su dionice uvrštene na burzu u Republici Hrvatskoj (Vodeće, Službeno i Redovito tržište), kao i za najveći napredak prema Godišnjem izvještaju o korporativnom upravljanju za 2021.

Gost predavač Carmine Di Noia, direktor Uprave za financijske poslove i poduzetništvo Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), u svom će izlaganju razmotriti perspektive iz pregleda Načela korporativnog upravljanja G20/OECD-a u kontekstu korporativnog upravljanja i održivosti.

Rezultate Godišnjeg izvještaja o korporativnom upravljanju za 2021. predstavit će Jurica Jednačak, član Upravnog vijeća Hanfe.

U sklopu konferencije održat će se panel-rasprava „Korporativno upravljanje na prekretnici“, na kojoj će sudjelovati Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericssona Nikole Tesle, Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe, Saša Drezgić, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe i Petar Vlaić, predsjednik Uprave Erste Plavih mirovinskih fondova. Moderator panel-rasprave bit će Gojko Drljača, kolumnist Jutarnjeg lista.

Prijenos konferencije, koja će započeti u 10 sati, bit će moguće pratiti online, putem internetske stranice i YouTube kanala Jutarnjeg lista.

Detaljan program konferencije pročitajte ovdje.